Airco

Airco
Exquisit CM30752WE mobiele Airco Exquisit CM30752WE mobiele Airco 2
Available
Whirlpool PACB29CO mobiele... Whirlpool PACB29CO mobiele... 2
Available

Airco kopen

De zomers in Nederland lijken steeds vaker langere periodes van hoge temperaturen te kennen, dan is het wel zo fijn dat je in elke ruimte de verkoeling kunt opzoeken die je op dat moment nodig hebt. Ideaal als u verkoeling zoekt als u wil slapen of als u verkoeling nodig heeft tijdens het thuiswerken.

Multimedia center heeft een breed assortiment aan verschillende soorten airco’s. Zo kunt u bij ons o.a. kiezen voor de mobiele variant, een split airco of een monoblock airco. Hierbij kunt u mobiele airco’s eenvoudig door het huis verplaatsen, maar zijn split airco’s beter geschikt voor het verkoelen van grotere oppervlaktes. Bent u op zoek naar een manier van verkoeling zonder airconditioning, kijk dan eens bij onze ventilatoren.

Hierboven kunt u al een goede indruk krijgen van ons assortiment, maar wij helpen u natuurlijk graag persoonlijk verder. Wilt u het liefst direct advies, dan kunt u altijd langskomen, bellenmailen of een Whatsapp sturen. Onze adviseurs helpen u graag de juiste keuze te maken voor uw situatie.

Soorten airco’s

Tijdens uw zoektocht naar een goede vorm van verkoeling zult u ongetwijfeld vaak de termen mobiele unit en split unit voorbij hebben zien komen. De keuze voor één van deze twee is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de inhoud van uw ruimte.

Split airco

Een split unit is uitermate geschikt voor het verkoelen van grotere oppervlaktes en heeft een uitstekend rendement. Bij split-units bestaan er sets waarbij de beide apparaten en connectieslang (vaak rond de 4 meter) compleet afgevuld met koudemiddel wordt geleverd. Na het aansluiten wordt hij automatisch ontlucht en is hij klaar voor gebruik. Daarnaast zijn er reguliere split airco’s, deze bestaan vaak uit 2 elementen, een binnenunit en een buitenunit. Bij deze split airco’s zitten geen buizen/slangen en geen koudemiddel. Het voordeel van een split airco is dat u geen afvoerslang meer nodig heeft en ramen en deuren op deze manier gesloten kunnen blijven. Op deze manier geniet u sneller van een verkoelde ruimte.

Mobiele airco

Een mobiele unit heeft geen permanente plek in het huis, maar kan juist eenvoudig worden verplaatst van bijvoorbeeld woonkamer naar slaapkamer. Het enige dat u nodig heeft is een raam dat open kan. Een mobiele airco heeft namelijk een afvoerslang die de warme lucht naar buiten voert.

Monoblock

Op zoek naar de voordelen van een split airconditioning maar zonder buitenunit? Vraag ons dan naar de mogelijkheden van een Monoblock. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat deze ‘split’-unit uit 1 blok. Deze kunt u op een vaste plek monteren zonder dat u een buitenunit nodig heeft.

Voor alle split- en monoblock airco's is in Nederland verplicht dat deze door een STEK gecertificeerde monteur worden geïnstalleerd.

Verschil aircooler en airconditioning

Een aircooler of luchtkoeler is eveneens een populaire variant van verkoeling. In tegenstelling tot een airconditioning wordt de warme lucht langs een koelelement of koelembraan verplaatst voordat de lucht weer de ruimte in wordt ingeblazen. De aircooler maakt hierbij geen gebruik van koelmiddelen, maar juist van koud water. Een aircooler geeft hierdoor vooral verkoeling als je er vlak voor zit, in de luchtstroom.

De resultaten van een aircooler zijn hierbij iets minder merkbaar dan een airconditioning maar kunnen desondanks zeker verkoeling bieden op de warme zomerdagen. Hierbij komt het voordeel dat een luchtkoeler geen gebruik maakt van een afvoerslang.

Benieuwd naar ons assortiment luchtkoelers, klik dan op de link.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking