Een router kopen bij Multimedia Center in Almelo

Bent u ook toe aan een nieuwe router in uw woning? Wij kunnen ons dit heel goed voorstellen. Met het vele thuiswerken en thuiszitten merken we dat er steeds meer gevraagd wordt van ons netwerk. Iedereen wil ongestoord kunnen videobellen met collega’s, maar ter gelijker tijd moeten er ook meerdere streamingdiensten ongestoord kunnen draaien. We vragen steeds meer van ons netwerk en de technologie springt hier gelukkig mooi bij.

Maar door alle nieuwe ontwikkelingen kunnen wij ons het voorstellen dat u af en toe door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om de keuzes van uw netwerk. Hieronder vindt u een aantal van dit soort netwerkelementen uitgelegd en hopen we dat we u hier een handje mee kunnen helpen zodat u uw netwerk waar nodig kunt uitbreiden.

Wilt u het liefst direct advies, dan kunt u altijd langskomen, bellen of een Whatsapp sturen. Onze adviseurs helpen u graag de juiste keuze te maken voor uw situatie. 

De router

De router is het basispunt van uw netwerk. In tegenstelling tot uw modem kunt u meerdere computers en apparaten (draadloos) aansluiten op een internetverbinding.  Als u alleen een modem heeft, dan heeft maar één apparaat toegang tot het internet.

Bij sommige internet abonnementen krijgt u tegenwoordig een modemrouter. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een router en modem in één. Heeft u last van haperend of sloom internet, terwijl u wel goed bereik heeft, dan kan dit duiden op een ‘mindere’ router. Sommige bijgeleverde modemrouters kunnen niet sterk genoeg zijn om duur muren en deuren van uw huis te komen, wat resulteert in beperkte snelheid.

Tevens is een modemrouter gebonden aan één vaste plek in het huis, namelijk waar het internet binnenkomt. Een draadloze router kan hierbij een oplossing zijn, want deze kunt u centraal in het huis plaatsen. 

Bekijk hier alle routers

Multiroom wifi-systemen (MESH)

Een multiroom wifi-systeem, kortweg MESH, stelt u in staat om zonder losse apparaten of kabels overal wifi in huis te creëren.  De set-up van zo’n multiroom wifi systeem bestaat uit meerdere stations die feitelijk non-stop met elkaar in verbinding zijn om er voor te zorgen dat u overal in huis kunt genieten van razendsnel internet. Het grote voordeel aan zo’n systeem is dat deze ‘stations’ op een dusdanige manier op elkaar afgestemd zijn dat er automatisch verbinding wordt gemaakt met het sterkste netwerk. Als u bijvoorbeeld met uw telefoon door het huis loopt schakelen de aangesloten apparaten vanzelf over op de antenne met het beste signaal. Hierin zien we ook veelal het onderscheid tussen MESH en losse versterkers.

Op deze manier heeft u op een efficiënte manier overal in uw huis Wifi zonder verlies van snelheid.

Bekijk hier onze mesh-systemen

Wifi versterkers

Een wifi versterker is een makkelijke ‘plug & play’ oplossing. U laat hem verbinding maken met uw netwerk en vervolgens hangt u de versterker op de voor u gewenste plek. Ideaal voor als u bijvoorbeeld in de zomer onder uw overkapping een serie of een wedstrijd wil kijken. U hangt de extender plusminus halverwege en de extender zal het wifi signaal dusdanig versterken dat u ongestoord een serie kan kijken onder uw overkapping. 

Hierbij verschilt het wel per model hoeveel dekking u heeft, maar hiermee zijn we u graag van dienst. Tevens vindt u dit in de productbeschrijvingen. Zeker weten dat een extender geschikt is voor uw netwerk, wij helpen u graag verder. 

Bekijk hier onze wifi versterkers

Extended powerlines

Een powerline extender maakt van ieder willekeurig stopcontact een wifi-punt. Powerline adapters zijn makkelijk te installeren en het internet gaat via het stroomnet. Op deze manier hoeft u geen kabels te trekken. Het voordeel hierbij is dat u naast een extra wifi-punt ook nog een stopcontact overhoudt. Let hierbij wel op. Powerline adapters zijn minder geschikt voor huizen met een verouderd elektriciteitsnetwerk. Zeker weten dat een extended powerline geschikt is voor uw netwerk, wij helpen u graag verder.

Bekijk hier onze extended powerlines

Switches

Switches zijn eigenlijk een soort stekkerdozen voor uw netwerk. Waar u met behulp van een stekkerdoos extra stopcontacten creëert, kunt u met een switch het aantal bedrade aansluitingen binnen uw netwerk uitbreiden. Een switch deelt één aansluiting van uw router op in meerdere netwerkaansluitingen en dient als uitbreiding op uw bekabelde netwerk. 

Mocht uw router niet voldoende netwerkaansluitingen hebben dan kunt u deze met behulp van een switch uitbreiden. 

Bekijk hier onze switches 

Gratis adviesgesprek aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze specialisten, of kom direct langs in onze winkel. Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen met het aanschaffen van een geschikte computer of laptop. Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

      

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking