Laptop en PC-reparatie in Almelo

Je computer of laptop laten repareren: dat doe je bij Multimedia Center in Almelo. Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring en lossen elk PC- of laptop-probleem voor u op.

Er is niks vervelender dan werken met een slecht functionerende computer of laptop. Vaak worden de apparaten naar verloop van tijd langzaam of zijn ze zelfs helemaal defect. Dit heeft vele uiteenlopende redenen waar ons team wel raad mee weet. Klik hier om direct een afspraak in te plannen.

Dit is Multimedia Center:

 • Een gespecialiseerd team met al meer dan 25 jaar aan kennis.
 • Snelle en vakkundige reparatie.
 • Service op locatie.
 • Een eerlijke en transparante werkwijze.
 • Eventueel reparatie op afspraak als het probleem niet dringend is.

De werkwijze van Multimedia Center

1. We proberen direct een diagnose te stellen van het defecte apparaat. Een korte schouwing kost de eerste paar minuten niets. Op basis daarvan kunnen we beslissen of het ter plekke gerepareerd kan worden en doen we een inschatting van de kosten. U beslist dan of we tot uitvoer over moeten gaan of niet.
Soms is vervolgonderzoek nodig. U kunt dan beslissen of u het apparaat ter plekke achterlaat of op een later moment terugbrengt.

2. Zodra we het probleem hebben gevonden maken we voor u een reparatievoorstel. Hierin staan de werkzaamheden en de kosten vermeld. Uiteraard gaan we zonder uw akkoord niet aan de slag. Als we vermoeden dat het apparaat softwarematig vervuild is, dan zullen wij u adviseren om een ‘APK met grote beurt’ uit te laten voeren. Soms is een apparaat dermate vervuild, of zelfs besmet, dat een herinstallatie van het besturingssysteem vereist is. Na een herinstallatie begint u met een “schone lei” en worden toekomstige problemen voorkomen is het apparaat weer in zijn originele staat. Het kan natuurlijk ook goed zijn dat er onderdelen defect zijn die gerepareerd of vervangen moeten worden. Ook dat gaat in overleg met u.
Als u foto’s en bestanden heeft die u over wilt zetten dan maken wij voor u een back-up, zodat u geen belangrijke- of persoonlijke bestanden verliest. 

3. Zodra het apparaat gerepareerd is krijgt u van ons een telefoontje en kunt u het apparaat bij ons in de winkel op komen halen. In overleg kunnen we het apparaat natuurlijk ook bij u bezorgen.

Op deze pagina vind u informatie over de tarieven. Wilt u dat we bij u langskomen? Kijk dan onderaan deze pagina!

Reparatie op locatie

Heeft u geen zin om uw computer mee te slepen? Dat hoeft ook niet, want we repareren namelijk ook op locatie. Wij bieden deze service in Almelo en omgeving.  U kunt ons gerust bellen voor meer informatie en het maken van een afspraak.  U kunt gemakkelijk afrekenen via het mobiele pinapparaat die wij voor u meenemen.

Onze werkzaamheden

Onze technische dienst helpt u graag met de volgende werkzaamheden:

 • Het repareren van uw laptop of PC in Almelo (of bij u thuis).
 • Het repareren van randapparatuur zoals printers, monitoren.
 • Het installeren en instellen van software.
 • Het aansluiten en laten functioneren van het netwerk thuis of op de zaak.
 • Het aansluiten en instellen van randapparatuur.
 • Het opstellen van schaderapporten.

Plan nu uw reparatie-afspraak in

Neem nu contact met ons op om een reparatie afspraak in te plannen. Wij zijn voor u 7 dagen per week geopend en streven er naar om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

      

Veelvoorkomende problemen en defecten

Een defecte laptop of computer is al vervelend genoeg. Tijdens het gamen, werken of het streamen van een filmpje kan hij gaan haperen, stilvallen of compleet uitvallen. Hieronder kunt u meer lezen over de meest voorkomende problemen en defecten bij laptops en computers.

Lawaaiige laptop of computer

Uw laptop maakt bij vlagen een raar geluid of juist heel veel geluid. Geluiden aan uw laptop moet u eigenlijk nooit negeren. Bij ratelende geluiden kan dit duiden op een defecte harde schijf of losliggende onderdelen. In dit geval is het zaak dat u zorgt voor een back-up van uw bestanden.

Wanneer uw laptop juist heel veel geluid maakt bij bijvoorbeeld het opstarten of het draaien van zware programma’s, kan dit meerdere oorzaken hebben. Uw ventilator om de laptop te koelen maakt overuren of er zit simpelweg te veel stof in uw laptop.

Beide gevallen kunnen ervoor zorgen dat uw laptop op ten duur minder gaat presteren.

Trage laptop of computer

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. U wilt snel iets uitprinten, nakijken of bestellen en uw pc reageert ongelofelijk traag.  Een trage computer lijkt misschien een kwestie van tijd, maar met de juiste upgrades zijn er nog flink wat mogelijkheden.

Zo kunt u zowel uw laptop softwarematig als hardwarematig laten upgraden. Bij softwarematig kunt u denken aan updates, programma’s wijzigen of stoppen en het anders indelen van uw (opstart)taken. Vooral updates zijn essentieel als het gaat om snelheid en veiligheid. Krijgt u bijvoorbeeld meldingen als u bij beveiligde websites wilt als bankieren, dan kan dit duiden op een verouderd systeem.

U kan de computer ook hardwarematig ‘updates’ geven. Hierbij kunt u denken aan het upgraden van uw opslag of het plaatsen van extra RAM-geheugen.

Accu snel leeg van uw laptop

Als u lekker een filmpje wilt kijken op uw laptop is er niks vervelender dan het halverwege moeten ophalen van een oplader. Dan is het nog maar te hopen dat u ook makkelijk een stroompunt in uw bereik heeft. Een snel leeg rakende accu kan duiden op ouderdom, intensief gebruik of het verkeerd opladen van uw laptop. Gelukkig zijn er diverse nieuwe accu’s in omloop en geven wij u graag advies over het juist opladen van uw laptop.

Help, een virus of malware op mijn laptop of pc

Als u het vermoeden heeft dat u een virus of malware op uw pc heeft is het natuurlijk zaak dit zo snel mogelijk eraf te krijgen. Met behulp van de nieuwste software kunt u dit zelf eenvoudig doen. Dan is het natuurlijk wel zaak om zeker te weten dat het virus van uw laptop af is.

In zowel de verwijdering van het virus als de controle van uw laptop helpen wij u graag verder. Tevens geven wij u graag een aantal tips om in het vervolg virusvrij te blijven.

Mijn scherm bevriest of blijft haken

U was bezig met een belangrijk document, was aan het gamen of aan het browsen en uw computer reageerde niet meer.

De eerste tip is dan om rustig te blijven. Geef de computer enige tijd en wacht een kwartiertje voordat u overgaat op andere stappen. Na een kwartiertje kunt u kijken naar andere opties als het programma afsluiten via taakbeheer (CTRL + ALT + DEL) of in sommige gevallen kunt u beter de hele computer afsluiten.

Als uw computer met regelmaat bevries of blijft haken is dat op zichzelf al vervelend genoeg, het kan echter ook duiden op grotere problemen als verouderde software of hardware. Laat uw computer tijdig nakijken en voorkom het verlies van bestanden.

Mijn internetverbinding valt weg

Een wegvallende internetverbinding kan duiden op een slecht signaal of een te kort signaal. In beide gevallen zijn deze te verhelpen. Multimedia Center helpt u graag met het nakijken en verbeteren van uw signaal en biedt u hierbij een 100% tevredenheidsgarantie. Wij kunnen bij u thuis uw signalen controleren en waar nodig verbeteren. Op deze manier kunt u straks ook lekker in de tuin of op zolder werken en streamen.

Mijn harde schijf zit vol

Een volle harde schijf betekent veelal maar één ding. U heeft te veel bestanden of programma’s op uw laptop of computer. Hierbij heeft u verschillende opties om dit te verbeteren: U koopt een externe harde schijf om uw bestanden daar op te slaan of u breidt uw huidige geheugen uit. 

Heeft u last van één of meerdere van bovenstaande problemen of defecten, laat uw laptop of pc dan bij ons nakijken.Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking